Uw boot koel houden: de voordelen van het gebruik van een thermo-elektrische koelkasten

koelkasten

Het warmere weer staat voor de deur, en dat betekent één ding: koelkasten tijd om het open water op te gaan! Of u nu een doorgewinterde professional bent of net begint, er is één stuk uitrusting dat essentieel is voor een comfortabele dag op het water: een bootkoelkast.

In tegenstelling tot traditionele koelkasten boat hebben bootkoelkasten geen stroombron nodig. In plaats daarvan gebruiken ze thermo-elektrische technologie om warmte om te zetten in elektriciteit, waardoor ze koeler kunnen werken en minder stroom verbruiken. In dit artikel gaan we dieper in op thermo-elektrische koelkasten en de voordelen die ze watersporters bieden.

Wat is een thermo-elektrische koelkast?

Een thermo-elektrische koelkast, ook wel Peltier-koeler genoemd, is een apparaat dat het Peltier-effect gebruikt om een ​​koeleffect te creëren. Dit type koelkast heeft twee metalen platen waar stroom doorheen loopt. Wanneer de stroom in één richting door de platen loopt, ontstaat er een koude kant en een warme kant.

Dit is hetzelfde principe dat wordt gebruikt in alle thermo-elektrische koelboxen. De koude kant wordt gebruikt om uw eten en drinken koud te houden, terwijl de warme kant wordt gebruikt om uw bootcabine koel te houden op warme dagen.

Voordelen van het gebruik van een thermo-elektrische koelkast voor varen

Als het gaat om het koel houden van uw boot op warme dagen, is er geen betere manier om dit te doen dan met een thermo-elektrische koelkast. Dit type koelkast heeft geen ijs nodig en is stil, zodat je je vismaatjes of je middagdutje niet stoort.

Bovendien zijn thermo-elektrische koelkasten energiezuiniger dan traditionele koelkasten, zodat u kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. En ze zijn ook veelzijdig: ze kunnen zowel in boten als in campers worden gebruikt.

Dus als u op zoek bent naar een manier om uw boot koel te houden op warme dagen, dan is een thermo-elektrische koelkast de juiste keuze.

Correcte installatie en onderhoud van thermo-elektrische koelkasten

Een juiste installatie en onderhoud van uw thermo-elektrische koelkast is essentieel om hem koel te houden tijdens de hete zomermaanden.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

– Installeer uw koelkast op een koele, droge plaats. De ideale plek is in de buurt van de waterlijn, maar zorg ervoor dat deze ver buiten het bereik van de zon ligt.

-Houd het gebied rond de koelkast schoon en vrij van vuil, en zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom rond het apparaat is.

-Maak af en toe de condensorspiraal (meestal aan de achterkant van de koelkast) schoon met een borstel of stofzuiger. Dit zal helpen om het apparaat efficiënt te laten werken.

-Als u voor langere tijd niet bij uw boot bent, haal dan de stekker uit het stopcontact om energiekosten te besparen.

Soorten thermo-elektrische koelkasten beschikbaar

Het laatste belangrijke waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een thermo-elektrische koelkast voor uw boot, is het type koelkast dat u wilt. Er zijn drie basistypen: verticaal, borst- en frontopening.

Verticale thermo-elektrische koelkasten staan ​​meestal tegen de muur en nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn ideaal voor kleinere boten waar elk beetje opbergruimte ertoe doet. Bovendien hebben verticale koelkasten de neiging om efficiënter te werken dan hun tegenhangers met borst- en frontopening en worden ze vaak geleverd met een garantie van vijf jaar voor extra gemoedsrust.

Thermo-elektrische koelkasten op de borst zijn meestal omvangrijker, maar bieden meer opslagruimte dan hun verticale tegenhangers. Ze kunnen ook voedsel koud houden zonder veel energie te verbruiken, waardoor ze een geweldige optie zijn voor grotere boten waar kracht een probleem kan zijn.

Koelkasten met opening aan de voorzijde zijn de handigste optie, omdat ze openen als een traditionele koelkast. Het nadeel? De meeste modellen met opening aan de voorkant zijn niet zo efficiënt als hun verticale tegenhangers of tegenhangers op de borst, dus als je weinig stroom of opslagruimte hebt, is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Verschillende maten en kenmerken van thermo-elektrische koelkasten

Als u op zoek bent naar een thermo-elektrische koelkast, zult u misschien verrast zijn door het scala aan beschikbare opties. Niet alle thermo-elektrische koelkasten zijn even groot, dus je kunt een model vinden dat bij je past. Sommige passen zelfs onder uw bootstoel om opslag en koeling gemakkelijk te maken.

Bij het kiezen van een model is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen die het beste bij uw levensstijl passen. Sommige thermo-elektrische koelkasten hebben bijvoorbeeld instelbare temperatuurinstellingen, zodat je kunt kiezen hoe koud je het binnen wilt hebben om je eten vers en je drankjes koel te houden. Er zijn ook modellen met automatische ontdooiing, zodat je alleen het vocht hoeft weg te vegen om de binnenkant schoon te houden. Ten slotte zijn sommige voorzien van vergrendelingsmechanismen waarmee u waardevolle voorwerpen kunt beveiligen terwijl u op zee bent.

Veelgestelde vragen over het gebruik van een thermo-elektrische koelkast op boten

Het kan zijn dat u nog vragen heeft over het gebruik van een thermo-elektrische koelkast op uw boot. Laten we eens kijken naar enkele van de meest gestelde vragen:

  • Wat voor eten en drinken kan ik in de koelkast bewaren? U kunt alles bewaren, van diepvriesproducten tot fruit, groenten en dranken.
  • Is het veilig om te gebruiken? Ja—thermo-elektrische koelkasten zijn ontworpen om veilig en betrouwbaar te zijn voor gebruik op boten.
  • Lukt het in de zomer? Ja, thermo-elektrische koelkasten zijn ontworpen om te werken tijdens warme zomerdagen en zijn energiezuinig, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw elektriciteitsrekening de pan uit rijzen.

Dus als u op zoek bent naar een efficiënte en betrouwbare manier om uw boot koel te houden op warme dagen, dan is een thermo-elektrische koelkast zeker het overwegen waard.

Conclusie

Bootkoelkasten kunnen ook worden uitgerust met een ingebouwde vriezer, ideaal om uw etenswaren koud en uw drankjes ijskoud te houden. En als u op uw energiekosten wilt besparen, is een thermo-elektrische koelkast een geweldige optie – hij werkt volledig op 12 volt stroom, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat hij bijdraagt ​​aan de elektrische belasting van uw boot.

Dus als u op zoek bent naar een manier om uw boot koel te houden op warme dagen, dan is een thermo-elektrische koelkast zeker de juiste keuze. Met een grote verscheidenheid aan maten en stijlen die beschikbaar zijn, vindt u zeker de perfecte koelkast voor uw boot.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *