Een overzicht van 6 carrières waarvoor Excel-vaardigheden vereist zijn

excel
 

Bedrijven zijn geobsedeerd door excel data – en met een goede reden. We zetten gegevens om in zinvolle inzichten om te begrijpen hoe u met succes nieuwe strategieën voor groei kunt implementeren, risico’s kunt verminderen, productiviteit kunt verhogen en kosten kunt beheren. In wezen proberen we gegevens te gebruiken om de toekomst te voorspellen en te plannen, en aangezien gegevens de klok rond worden verzameld, vereisen de meeste loopbaantrajecten tegenwoordig een zekere mate van datageletterdheid.

 6 carrières waarvoor Excel vaardigheden

Datageletterdheid kan losjes worden gedefinieerd als het vermogen om gegevens als informatie te lezen, begrijpen, produceren en communiceren. Uw branche en gekozen carrièrepad zullen van invloed zijn op de manier waarop u gegevens gebruikt, en een basiskennis van Microsoft Excel is nuttig, zo niet essentieel, om vooruit te komen bij het zoeken naar een baan of het zoeken naar een promotie op het werk. Hier is een overzicht van zes carrières waarvoor microsoft excel cursus nodig zijn.

  1. Bedrijfsanalisten en gegevensanalisten 

Als je het leuk vindt om informatie in Excel te verzamelen en op zoek bent naar patronen en verbanden, is een carrière als bedrijfsanalist of data-analist misschien het overwegen waard.

Gegevensanalisten verzamelen en manipuleren gegevens en analyseren deze vervolgens op bruikbare informatie. Bedrijfsanalisten daarentegen bestuderen gegevens en vinden verbindingen om organisaties te helpen strategische, goed geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Hoewel de manier waarop ze met gegevens werken enigszins verschilt, hebben beide rollen Excel nodig om hun taken effectief uit te voeren.

Excel is handig om grote datasets op te schonen en er waardevolle informatie uit te halen met functies en filters. Excel stelt analisten ook in staat om spreadsheets te onderzoeken om patronen te vinden, sterke en zwakke punten te identificeren en prognoses te maken over bedrijfsprestaties. Bedrijfsanalisten maken vaak gebruik van een krachtige Excel-functie, de PowerPivot, om slimmer inzicht te krijgen uit grotere datasets.

2. Projectmanagers

Projectmanagers zijn de boter die de boel bij elkaar houdt. Projectmanagers plannen en coördineren tijdlijnen en budgetten om ervoor te zorgen dat iedereen op schema en binnen het budget blijft tijdens de verschillende stadia van een project. Ze kunnen in een breed scala van gebieden, afdelingen en teams werken, wat betekent dat hun vaardigheden zeer gewaardeerd en overdraagbaar zijn.

Op een normale werkdag moet een projectmanager mogelijk een aantal van de volgende taken uitvoeren: verwachtingen stellen, doelstellingen formuleren, werk delegeren, teams begeleiden en rapporteren over de voortgang.

Misschien wel de meest voor de hand liggende carrière die Excel-vaardigheden nodig heeft, is een accountant. Accountants werken om bedrijven winstgevend te houden door kasstromen, winst- en verliesrekeningen en belastingaangiften bij te houden.

Hoewel de geschiedenis van Excel niet aangeeft voor wie Excel is gemaakt, heeft de door spreadsheets geobsedeerde accountant misschien veel van de belangrijkste functies van Excel beïnvloed?

4. Journalisten

Journalisten onderzoeken en rapporteren over actuele verhalen, vaak over actuele gebeurtenissen en nieuwswaardige opdrachten die het grote publiek zullen raken.

Om ervoor te zorgen dat hun verhalen de juiste informatie weergeven en representatief zijn voor de gemeenschappen waarover ze rapporteren, putten journalisten vaak uit bronnen om hun gegevens en beweringen te staven. Journalisten, met name datajournalisten, hebben behoefte aan geloofwaardige bronnen en de informatie die ze op hun site plaatsen, moet accuraat zijn. Geen enkele journalist wil worden bestempeld als maker van nepnieuws!

Journalisten gebruiken daarom tools om data bij te houden en gebruiken Excel vaak om cijfers te interpreteren en nauwkeurige visualisaties te maken. Op die manier kunnen ze het publiek waardevol inzicht bieden op een manier die gemakkelijk te begrijpen is.

5. Digitale marketeers

Het internet en sociale media hebben de manier waarop bedrijven omgaan met hun klanten en klanten fundamenteel veranderd. Tegenwoordig is het ontwikkelen van effectieve marketingstrategieën grotendeels gebaseerd op het interpreteren en begrijpen van gegevens. Klantprofilering was nog nooit zo eenvoudig en er zijn veel gegevens beschikbaar voor marketeers op internet en in de inzichtsecties van de sociale media-feeds van een merk.

Excel wordt ook door marketeers gebruikt om grafieken, grafieken en andere visualisaties van campagneresultaten te maken om managers over de voortgang te informeren. Rapporten worden ook gebruikt om te laten zien hoe marketeers hun doelen bereiken en een hoog rendement op investering (ROI) behalen op hun voorgestelde campagnes.

6. Administratieve assistenten

Vaak zijn de stille helden van het kantoor, administratieve assistenten georganiseerd met uitstekende tijdmanagementvaardigheden om iedereen en alles op het goede spoor te houden. Ze zijn vaak het gezicht van het bedrijf, omdat ze de eerste persoon zijn die een klant of klant op kantoor ontmoet en waarmee ze communiceren, dus moeten ze vaak benaderbaar, vriendelijk en behulpzaam zijn.

Ook gebruiken ze Excel om bijvoorbeeld facturen te maken en offertes te vergelijken. Over het algemeen gebruiken administratieve assistenten Excel om ervoor te zorgen dat de werkplek soepel verloopt.

In a world that is constantly trying to improve the results of strategies, it is no wonder that we rely so heavily on data management systems such as Excel in our day-to-day operations. There are so many professions that require Excel skills, not just the six discussed here. If you want to accelerate your career growth with new Excel skills, consider joining our next public training courses or enrolling in one of our online MS Excel courses. We understand the value of working efficiently in Excel and we strive to enable our customers to confidently use data every day, regardless of their role.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *